Clayton Community Centre

Location

Surrey, British Columbia

Building Type

Recreation

Square footage

75,000

Product Supplied

Structural Fasteners

Surrey’s newest multi-purpose community center surrounded by parkland combines four aspects of the City of Surrey’s community services, arts, library, parks, and recreation amenities into a sustainable hybrid structure that combines concrete, steel, and mass timber material. Surrey’s Clayton Centre leaf-like heavy timber structure is designed as a series of large-scale modular interlocking pinwheel units that create a two-way wood structure spanning along with the largest building spaces. These interlocking mass timber members create an architecturally appealing tree canopy interior envelope.

This building is also an example of environmental sustainability as the project is Passive House Certified. The exterior insulation is superimposed on the glulam structure, creating a Passive House thermal envelope. The addition of a passive ventilation system combined with strategic solar shading brought the cooling loads into conformance with Passive House requirements.

Sign Up

Register for a Technical Learning Session

NEWS LETTER

Sign up for MTC Newsletter and keep up to date with all our progress.